Gerelateerde realityshows

Na het enorme succes van Jersey Shore, hebben verschillende vergelijkbare realityshows hun weg gevonden naar televisie, zowel op MTV als op andere netwerken. In dit artikel bespreken we enkele van deze realityshows die hetzelfde concept delen als Jersey Shore, met een groep jonge volwassenen die samenwonen en hun dagelijkse leven en drama's delen.

Geordie Shore

Geordie Shore is de Britse versie van Jersey Shore en werd voor het eerst uitgezonden in 2011 op MTV UK. De show volgt een groep jonge volwassenen uit Newcastle upon Tyne, die samenwonen in een luxueus huis en hun wilde avonturen en persoonlijke drama's delen. Net als Jersey Shore, staat Geordie Shore bekend om zijn feesten, liefdesaffaires en tumultueuze relaties tussen de castleden. De show heeft inmiddels meer dan 20 seizoenen en blijft populair bij een groot publiek.

Floribama Shore

Floribama Shore is een Amerikaanse realityshow die in 2017 in première ging op MTV. De serie speelt zich af in de Golfkust van Florida en Alabama, vandaar de naam "Floribama". De show volgt acht jonge volwassenen die een zomer doorbrengen in een strandhuis aan de kust, waar ze feesten, relaties aangaan en persoonlijke groei doormaken. Floribama Shore heeft veel overeenkomsten met Jersey Shore, zoals het feestgedrag, de castdynamiek en de nadruk op vriendschap en familie.

The Valleys

The Valleys is een andere Britse realityshow die vergelijkbaar is met Jersey Shore. De serie werd uitgezonden van 2012 tot 2014 op MTV UK en volgde een groep jonge volwassenen uit Zuid-Wales die samenwoonden in een huis in Cardiff. Net als Jersey Shore en Geordie Shore, draaide The Valleys om feesten, relaties en persoonlijke groei. Hoewel de show slechts drie seizoenen duurde, kreeg het een loyale fanbase en wordt het vaak vergeleken met zijn Amerikaanse en Britse tegenhangers.

Ex on the Beach

Ex on the Beach is een realityshow die oorspronkelijk in 2014 in het Verenigd Koninkrijk in première ging en later verschillende internationale versies kreeg, waaronder een Amerikaanse versie op MTV. De show brengt een groep jonge volwassenen samen op een tropische locatie, waar ze geconfronteerd worden met hun ex-partners. Hoewel het concept verschilt van Jersey Shore, zijn er enkele overeenkomsten, zoals de nadruk op liefdesdrama, feesten en confrontaties tussen castleden.

Deze realityshows tonen aan dat het succes van Jersey Shore een wereldwijde impact heeft gehad op het genre en heeft geleid tot de creatie van verschillende vergelijkbare programma's. Hoewel de shows verschillen in locatie en cast, delen ze allemaal hetzelfde basisconcept van jonge volwassenen die samenwonen, feesten en omgaan met persoonlijke drama's en groei.