Jersey Shore

Op 9 december in 2009 werd het programma als eerste uitgezonden op de internationale televisie zender MTV, we hebben he tover het bekende programma Jersey Shore. Het televisieprogramma heeft een soort van Big Brother opzet een aantal mensen worden bij elkaar in een huis geplaatst waarbij alles wat ze doen gefilmd wordt. Bij de reality soap Jersey Shore zijn acht jongeren in een vakantiehuis aan de Jersey Shore geplaatst. De Jersey Shore is een plek die gelegen is in de staat New Jersey aan de Atlantisch Oceaan. Van het programma zijn er tot het heden zo'n 6 seizoenen geweest. Er zijn meerdere seizoen die op een andere plek zijn gefilmd of waarbij de de karakters naar een andere plek gingen.

De reality series

De personages in het programma zijn Jenni Farley, Michael Sorrentino, Nicole Polizzi, Paul DelVecchio, Ronnie Ortiz-Magro, Sammi Giancola, Vincent Guadagnino, Angelina Pivarnick en Deena Nicole Cortese. De Jersey Shore spelers zijn voornamelijk bezig met uitgaan, zonnebanken en zich zelf verzorgen. Daarnaast besteden ze veel tijd met elkaar en gaan ze bijvoorbeeld naar het strand of naar de kermis op de boulevard. De woorden die deze reality soap omschrijven zijn onder meer drama, vriendschap, extreme karakters, liefde, seks (neuk tip: neuk als een seksgod met de neuk technieken van droomvrouwen verleiden) en het nachtleven.

Het laatste seizoen

Alle spelers in de soap hebben een bijnaam waarmee ze elkaar aanspreken. Zoals hierboven al bod kwam zijn er 6 seizoenen van de serie gemaakt waarbij elke seizoen bestond uit zo'n 15 afleveringen. Het zesde seizoen zal het laatste seizoen zijn wat geproduceerd wordt, sommige karakters van de show starten namelijk met hun eigen soap. Zo is Snooki, Nicole Polizzi zwanger en die zal samen starten met Jenni Farley aan zijn eigen soap. Ook Pauly D zal na dit seizoen starten met een eigen reality soap.